keskiviikko 16. maaliskuuta 2016

Miksi päiväkoti?



Pojat siirtyi reilu kuukausi sitten päiväkotiin ja meillä oli taas uuden arjen opettelua. Hoitoon vieminen oli taas yhtä itkua ja hakiessa itkettiin helpotuksesta. Vaikka lomailtiin vikko melkein heti aloituksen jälkeen, niin voisin pikkuhiljaa huokaista helpotuksesta ja sanoa, että pojat viihtyvät. Aiemmin äN roikkui iltapäivisin aina portinpielessä odottamassa koska tuttu auto ajaa pihaan, nykyään hän leikkii muiden lasten kanssa iloisena pihassa. Muutama aamu on myös mennyt jo niin, ettei jäädessä ole tullut itkuakaan. Alkaa siis olla kaikille helpompaa tämä päiväkotielämä kun lapset jo luottavat, että kyllä se äiti aina pois hakee?

Miksi päiväkoti?

Meillä positiivisia puolia on ollut kyllä niin paljon, etten tähän hätään keksi edes mitään negatiivista. äL on niin aktiivinen, että kaipasi jo jotain muuta. Ison ryhmän ympärilleen, paljon kavereita ja virikkeitä. Ei kaikkia lapsia ole luotu perhepäivähoitoon ja pieneen ryhmään. Meillä ehdottomasti päiväkoti on number one. Nirppanokka äL on alkanut syömään paremmin ja oppinut maistamaan kaikkea, eikä ennakkoluulot enää sanele ehtoja. Otetaan muista lapsista kovasti mallia, " koska toisetkin syö, niin minäkin" - periaatteella. Pojat ovat eri ryhmissä ja tämäkin näkyi heti kotona. Enää ei riidellä niin paljoa ja selkeästi ollaan päivä ikävöity toista vaikka pihalla tietysti näkevätkin. On opittu niin paljon uusia asioita, tekoja, sanoja.

Olen ollut tosi huono ottamaan itselleni aikaa. Haen lapset aina suoraan töistä kotiin, vaikka työpäiväni loppuisi aiemmin. Saatan kiukutella väsymystäni isihoolle, joka ihmettelee ajatusmaailmaani? Pääset töistä ennen kuin lapset on syönyt välipalaa, säntäät suunapäänä hakemaan heitä ja tulet kiireessä kotiin hääräämään ja pojat roikkuvat nilkoissa kiinni kun kaipaavat huomiota. Koska päikky on ihan kivenheiton päässä kotoa, otin opikseni ja muutin hieman tappjani. Tulin kotiin, tein rauhassa kotityöt ja ruuan, kuuntelin musiikkia ja kävelin päiväkotiin hakemaan lapset. Huomasin heti ensimmäisen päivän jälkeen, miten paljon paremmin jaksoin olla lasten kanssa illan, kun sain vain nauttia heistä, ilman ylimääräisiä kiukkuja ja kiireitä. Tajusin miten tärkeää se on meidän kaikkien kannalta, saada työpäivän jälkeen edes hetki hengähtää ja kuunnella omia ajatuksia.



Muistakaa siis ottaa myös aikaa itsellenne! ❤️


Ps. Meidän päiviä voi aktiivisimmin seurata instagramissa @annieweliina ja snapchatissa anni-eweliina. ✌🏻️

8 kommenttia:

  1. Voi miten ihana tuo asukokonaisuus on <3 Täällä pitäisi päiväkotiarjen alkaa ensi syksynä, jännää..

    VastaaPoista
  2. Mä oon kans päiväkotien puolesta puhuja, vaikka tällä hetkellä toiminkin itse perhepäivähoitajana. Jos omat muksut hoitoon pitäis viedä niin ehdottomasti pk:n. Jo ehkä senkin takia,että sitten ei tarvitsisi lapsia viedä esim varahoitoon hoitajan sairastuessa. Lapsia toki on erilaisia, toiset nauttii isosta ryhmästä toiset pienestä.
    Ihana jos teillä on lähtenyt menemään hoito päiväkodilla hyvin!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Plussana pidän ehdottomasti vielä sitä, että ovat nyt samassa pihapiirissä missä allittavat joskus koulun. :)

      Poista
  3. Meillä on niin natsimeininki, että kotiin tai kauppaan eu saisi mennä jos lapsi hoidossa vaikka hoitoaika olis varattu ja toimisi sen puitteissa..

    VastaaPoista
  4. Meillä tyttö aloittaa syksyllä 4vnä pkodin, se on mun mielestä hyvä ikä näin lton näkökulmasta! Pphoitajalla on ollut reilun vuoden ikäisestä ja saanut kyllä sieltä hyvän pohjan kaikkeen :)
    Itse jotenkin vierastan alle 3v laittamista pkotiin, koska väistämättäkin joutuu siellä taistella huomiosta ja sylistä mikä tuon ikäiselle on vielä kaikista tärkein. Ja vaikka meidänkin isoin on ollut aina sosiaalinen ja aktiivinen en koe että olis tarvinnut pkotia yhtään nuorempana, vaan on saanut kaveriseuraa ja toimintaa pphoitajallakin.

    Jokainen silti tekee omat ratkaisunsa ja perheelle sopivan sellaisen!

    Ja joo eihän se pkodille kuulu jos pääset aikaisemmin töistä ja meet rauhassa ensin kotiin hoitamaan pari hommaa. Mun mielestä pkodilla ei voi siihen olla paljoo sanomista, maksatte hoidosta ja sillä selvä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo ja siis joskus satun pääsemään töistä päiväuniaikaan, niin sillon ei tietty edes voi heti hakea, mutta mieluiten annan heidän syödä välipalan kun yleisesti olen siinä just semmoseen aikaan että ovat juuri heränneet. :)

      Poista

Kiitos kommentistasi ❤️