tiistai 3. marraskuuta 2015

Voihan Entero!





äN heräsi lauantai-aamuna sängystään aivan tulikuumana. Mittasin kuumeen ja mittari näytti huimia 40c lukemia. Hoidettiin kuumelääkkeellä lasta pari päivää, kunnes sunnuntai-maanantai välinen yö oli ihan täyttä huutoa ja rauvoamista. Poika ei viihtynyt missään ja väsykiukkuisena raivosi vain lattialla, koska olin ottanut hänet sängystään pois peläten, että satuttaa itsensä. Tuttipulloon maitoa ja takaisin sänkyyn, ainut keino millä tosi-tilaanteessa tuon pienen miehen saa tajun kankaalle. Yö meni miten meni ja varasin jo illalla ajan mehiläiseen seuraavaksi päiväksi, sillä löysin pojan jaloista näppylöitä ja jo tässä vaiheessa osasin epäillä enteroa.

Mini-mies oli todella reipas lääkärissä, antoi tutkia hyvin ja diagnoosina oli kuin olikin entero-virus ja kaupantekiäisiksi vielä elämänsä ensimmäinen korvatulehdus. Kurkku ja posket oli täynnä valkoisia näppyjä punaisella reunuksella sekä pakarat ja jalanpohjat täynnä punaisia näppyjä. Saatiin ab-kuuri korvatulehdukseen ja kipulääkettä enteroon. Neuvottiin antamaan kipulääkettä tasaisesti 4h välein 3 kertaa päivässä ja yöksi . Ruokahalu on ollut aivan mitätön, mitään lämmintä on edes turha yrittää, joten ruokalistalle on nyt kuulunut erilaiset jogurtit, smoothiet ja jäätelö ja maito tuttipullosta. Aivan sama mitä syö, kunhan syö jotain.

Eilen illalla sairastuvalle rantautui sitten toinenkin potilas. Ihmettelin kun äL halusi illalla yhtäkkiä käpertyä mun kainaloon ja oli jotenkin tosi vaisu. Näppituntumalla poika vaikutti melko lämpimältä ja mittari näyttikin sitten reilut 38c. Nyt odotellaan sitten isommalle näitä inhottavia näppyjä saapuvaksi, sillä tähän asti ruoka on vielä maistunut, vaikka lounaalla valittikin jo korvakipua näyttäen kurkkuaan (tais mennä vähän ruumiinosat sekaisin kivusta).

Ihan kiva, että menee nyt molempien sairastelut tässä samalla, mutta ei tää mitään helppoa ole. Pienet sairastavat karhunpojat haluaa syliin ja huomiota ihan just samaan aikaan ja kun äitistä ei ookkaan repeämään molempiin paikkoihin, loukkaannutaan niin syvästi. Toivottavasti ens viikolla meillä ollaan terveitä, sillä mulla olis lomaviikko poikien kanssa kolmisin. Nää onkin meidän syksyn ekat sairastelut. Pidetään peukut pystyssä, et vältyn tältä itse, ei vissiin oo aikuisella mikään mieltäylentävä virus sairastaa.

Onko teillä sairasteltu tänä syksynä?




8 kommenttia:

  1. Vesirokon jälkeen ollut flunssaa, Onnilla ei kuumetta mutta Einolla oli yhtenä iltana. Aika helpolla siis. Oon sitä mieltä kun ois pikkupakkanen, ei pöpötkään jylläisi niin kuin tässä kosteassa säässä.
    Paranemista!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmasti pikku-pakkanen antais kyytiä pöpöille, oot niin oikees! :)

      Poista
  2. Meillä oli just viime viikolla enterorokko. Lapset 1v 3kk ja 2v 9kk ja 3kk vauva. Isommat sairastanut enempi vähempi vauvan syntymästä asti :( mut vauva onneks säästy enterorokolta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä pojat melkeen samanikäiset kuin teidän isommat. Onneks vauva säästyi. :) mua kiinnostais tietää miten teillä mennyt kun vauva tuli? Onks teillä kumpaa sukupuolta mikäkin lapsi? T.Pienen vauvakuumeen omaava ;)

      Poista
    2. Meil on kaks tyttöä ja nyt tuli sitten poika :) ja tytöt rakastaa ja kovasti :D pienempi isosisko välillä hoitaa vähän turhan rajusti. Mutta vielä ainaki ollaan säästytty suuremmilta vahingoilta. Näköjään tullu jostain syystä anonyyminä toi edellinen. En tiä oisikko nimestä ees tunnistanu mut oon sun pikkusiskon kans ollu samaan aikaan kastussa. Vissiin oltiin rinnakkaisluokkalaisia. Ja oltiin samaan aikaan Raisiossa siinä yhessä synnytys valmennuksessa, mikä lie niin tollon ekojen aikaan :D

      Poista
    3. Oisin mä kyllä tunnistanu sut nimestä ja muistan sut kyllä. :D Mä taisinki olla näkevinäni sut oisko ollu myllyssä tossa hetki sitten ja katselinkin että teille on tainnut tulla kolmas. Mäkin haaveilen vielä kolmannesta, mut toistaseks se on vielä siellä haaveiluasteella. Noi kaks poikaa on kyl tällä hetkellä aikamoinen kaksikko. :D

      Poista
  3. Okei :D oon ollu tässä tällanen hiljanen seuraaja tälle blogille :D joo meille synty tossa syyskuun alussa kolmas. Saatiin yks tasottaja meijän alla valtaan :D ja enempää meille ei kyllä tuu. Tytöt osaa aika viikareita olla. Saa nähä mitä käy ko jätkäki kasvaa ja liittyy hulinoihin :D saa tulla ihan moikkaamaan jos tahtoo ko näkee :) välillä tuntuu ettei ite nää mitään tai ketään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun seurailet. :) kiva kuulla et menny kivasti kuitenki tähän asti, jospa mäkin uskaltaisin asiaa ajatella oikeesti. :D mullakin tais siin just kassalla olla joku häsä menossa, mut täytyy ens kerral koittaa tulla! :)

      Poista

Kiitos kommentistasi ❤️