tiistai 19. tammikuuta 2016

Rukkaset talveen...



Mä alan olla pikkuhiljaa neuvoton. Isomman pojan sormet palelee kelillä kun kelillä ja hanskoissa kuin hanskoissa. Pikkupakkasillakkin lapsi alkaa valittaa, että tahtoo sisälle, sormet palelee. Pienemmän sormet on kuitenkin samoissa hanskoissa suht ookoot, en nyt voi sanoa, että täysin lämpimät, muttei kuitenkaan sellaiset kalikat kun isoveljellä. äL on ollut aikamoinen vilukissa aina. Nyt siis kaipaisin vinkkejä lämpimäksi todetuista hanskoista? Ennen kuin tuhlaan taas yhden 30€ joihinkin hanskoihin, niin vinkit ois aika jees. Elsa Pitkäsiä kehutaan yhtä paljon kuin haukutaan, onko ne siis hyvät vai ei? Jos löytäisin nyt jotkut ihmehanskat jostain, mitkä pitäisi tuon pojan sormet lämpiminä niin olisin very happy. Ulkoilut on yhtä tuskaa, kun vartin jälkeen jo valitetaan kylmiä sormia. Toinen kun muuten tykkäisi tuolla lumessa ulkoilla, mutta kun ne tylsät hanskat. Oonko mä siis vaan tehnyt vääriä valintoja, vai onko tuo vaan vilukissa jonka sormet aina jäätyy?

Help Me!


10 kommenttia:

  1. Onko hänellä muuten lämmin ulkona? Sanotaan että sormet usein palelee sen takia että ei ole tarpeeksi vaatetta päällä.. En osaa kirjoittaa mitä tarkoita mutta ymmärtäköhän mitä tarkoitan!?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toppapuvun alla joko merinovillakerrasto tai fleecepuku lämpimien sisävaatteiden päällä. Villasukat ja lämpimät pipot ja huivit yms. En siis jaksa uskoa että kyse olis siitä. :)

      Poista
  2. Mitäs jos laittaisit sormikkaat ja siihen päälle topparukkaset, kerrospukeutumista myös käsiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tätä oon testannut myös normi puuvillaisilla sormikkailla, eikä toiminut. Pitää varmaan metsästää jostain merinovillaiset.. :D

      Poista
  3. Meillä on pojilla merinovilla tumput ja niiden päällä kokoa isommat talvihanskat. On pysynyt kädet lämpimänä. Toiselle pojalle riittää toppapuvun alla fleecepuku ja sisävaatteet, mutta vilusemmalle pikkuveljellä on villapuku lisäksi :)

    VastaaPoista
  4. Minäkin ostin merinovillaiset lapaset isohkojen reimatec toppakinttaiden alle niin siltikin meidän 2 vuotiaalla on kylmät sormet. Varpaat hänellä palelee myös kaikissa kengissä. Minäkin toivon löytäväni varmasti lämpimänä pitävät kinttaat sekä kengätkin. Kengissäkin on hyvin tilaa niin ei siitäkään ole kyse että oisivat liian pienet.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo hei tän unohdinkin. Varpaat meilläkin on kylmät välillä, mut kun niistä ei valita, niin en muistanut koko juttua. Mä lähden nyt varmaan testaamaan noita merinovillalapasia tai -sormikkaita tumppujen alle. Varmaan pitää sellaiset villasukatkin hommata. Kiitos kaikille vinkeistä! ❤️

      Poista
  5. Mä ostin just meidän kylmäsormille reimatecin uutuus rukkaset missä on villaa vuorissa. Sinne alle kun laittaa vielä paukkupakkasilla merinovilla tumput niin pysyvät sormet lämpöisenä. Nimenomaan vannon itsekin kylmäsormisena nimenomaan tumppujen nimeen. Sormikkaat ei lämmitä yhtään niin paljon kun sormet eivät voi lämmittää toisiaan. Toinen tärkeä juttu on koko rukkasessa täytyy olla tilaa ilman kiertää.

    VastaaPoista
  6. Vanhanajan villalapaset rukkasten alle ja villasukat kenkiin. Ja rukkasten on oltava sopivan kokoiset. Jos yhtään liian reilut, niin jää liikaa ilmaa.Itse käytän pienillä sellaisia rukkasia, joissa ei ole kiristintä ranteessa. Laitan rukkaset toppahaalarin hihojen alle, niin pysyy paremmin paikallaan ja mielestäni on lämpimämmät tuolla tavalla laitettuna. Mutta kokeilemallahan se selviää.

    VastaaPoista
  7. Meillä on jo toista talvea käytössä kotimaiset poronnahkaiset Paccas kintaat. Niillä tarkenee! Olen myös kuullut että markettien puolet edullisemmat nahkahanskat olisi hyviä. Kovilla pakkasilla kun ei tarvii olla mikään supertekninen vedenpitävä hanska. Ja jos on tarvetta niin saahan noihin nahkahanskoihinkin suoja-aineita.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ❤️