keskiviikko 14. toukokuuta 2014

Voihan perätila


Fiilikset on kuvanmukaiset. Viime viikolla neuvolassa selvisi, että "Juniori" istuskelee masussa. Mä olin ihan äimänä, sillä musta potkut on tuntunut koko ajan ylhäällä oikeella kylkiluiden kohdilla. "Juniori" sitte heräs sydänääniä kuunnellessa ja sinne alavatsaanhan ne potkut tuntu, siis oikeesti, ei oo totta?! Missä vaiheessa hän on oikeen masussa pyörähtänyt? En mä vaan oo tuntenut mitään ja kuulemma tässä vaiheessa pitäs jo tuntua ilkeeltä kun pyörähtää...
Kahden viikon päästä siis neuvolaan tarkistuskäynnille ja jos edelleen näyttää siltä, että perätilassa olis, niin saan tyksiin lähetteen ultraan ja jos tosiaan perätila on, niin koitetaan vauva kääntää masun ulkopuolelta. 


Tälläsiä ohjeita sain, millä vauvan voi saada itsekkin masussa kääntymään. Näitä on siis testailtu muutamaan otteeseen, mutta en mä oo mitään kääntymistä näillä saanu aikaseksi...

Katselin sit uteliaisuuttani myös Lucaksen äitiyskortista miten päin hän on milloinkin ollut. Rv 31 Lucas on ollut perätilassa, mutta sen jälkeen koko ajan pää alaspäin.



Tänään tasan rv 34+0. Miltäs teistä näyttää, onko tuo laskenut? Sillä musta tuntuu siltä, että olis?! Potkutkin tuntuu taas ajoittain ylhäällä, joten on tää nyt hassua. Onks hänellä sit tosiaan vaan tilaa pyörähdellä siellä vielä niin etten edes huomaa? Tai sit hän pyörähtelee öisin, en mä tiedä...

Onks muilla ollut vauva perätilassa vielä myöhäänkin? Kääntyikö itestään? Tai onko kokemusta kääntämisestä?

❤️annieweliina

4 kommenttia:

  1. Aika ylhäällä tuo masu mun mielestä on. Täällä tullaan viikko perässä odotuksessa. Ensi viikolla itse kuulee miten päin tämä vauva köllöttelee. Viimeksi oli sykkyrällä vasemmassa kyljessä kylkiluiden alla. Koko vauva oli navan yläpuolella ja voin sanoa että se vatsa vasta ylhäällä olikin..:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Auts, on varmaan ollu tukalat oltavat varsinkin istuessa jos niin ylhäällä ollu sykkyrässä.. :)

      Poista
  2. Kuopus viihtyi perätilassa pitkään ja vaikka kaikki asennot ja yritykset koitettiin, ei apua. Lopulta ulkokäännös viikolla 37 ja saatiin herra oikein päin :)
    Kauhutarinoita siitä toimenpiteestä oli kuullut ja lukenut. Ei mitään kamalaa ollut. Ei sattunut. Epämiellyttävä se muljahdus mutta ei missään tapauksessa kipeä.
    Noille viikoille asti antoivat aikaa kääntyä itse..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosi kiva kuulla, ettei ollut kääntö mikään ihan järkyttävä kokemus. :) jännittää kyl ihan hirmuisesti miten kaikki nyt etenee, mut aion kyl peppu edellä puskea ulos jos mahollista ja ei käännöt yms. auta. :)

      Poista

Kiitos kommentistasi ❤️