maanantai 17. elokuuta 2015

Luota lääkäriin, älä googleen!




Pienen lapsen sairastaminen on aina yhtä kurjaa. Jos lapsi on niin pieni, ettei vielä puhu on vanhempien vaikea löytää syytä oireilulle, koska lapsi ei itse osaa kertoa mikä vaivaa. Tälläiselle stressi-erkille mamalle, tämä tilanne tuottaa välillä suurtakin päänvaivaa. Toisen lapsen jälkeen olen osannut ottaa ehkä hiukan iisimmin, mutta kyllä mä aika hysteerinen olen edelleen. Näissä tilanteissa mä tosi usein lähden googlettelemaan kaikkea, mikä ei oikeasti aina ole järkevä ratkaisu. Harmi vaan, että se saattaa muutamaan vaivaan antaa aika montakin eri diagnoosia. Mm. lapsen yökasteluun, jatkuvaan juomiseen ja huonoon ruokahaluun google antaa kaksikin eri diagnoosi-vaihtoehtoa; diabetes ja virtsatieinfektio. Kaikki kai tietänee tuon jälkimmäisen olevan aika paljon harmittomampi kuin tuon ensimmäisen vaihtoehdon. Jos siis lapsesi sairastaa ja haluat oikean diagnoosin vaivalle, älä vaivaudu avaamaan sitä googlea. Näin vältyt turhilta murehtimisilta ja märehtimisiltä.

Meillä on nyt täällä sellainen tilanne, että pikku-äN on potenut vatsavaivoja koko viikonlopun ajan, joka äityi tänään todella pahaksi. Toisin sanottuna kaikki mitä hän syö ja juo tulee suoraan läpi. Lisäksi pikkumies on melko itkuinen ja kaipaa paljon läheisyyttä mutta mitään muuta normaalista poikkeavaa ei kuitenkaan ole. Tästä syystä käytimme pikkumiestä tänään lääkärissä, jossa otettiin tulehdusarvot, jotka näytti nollaa ja ulostenäyte, jonka vastaukset valitettavasti saapuvat vasta loppuviikosta. Olen todella malttamaton ihminen. Kaikki pitäisi tietää ja saada aina heti, joten tälläkään kertaa mä en ole osannut olla avaamatta sitä googlea. Tyhmä minä! Diagnoosi-mielikuvitus on siis taas päässyt laukkaamaan kuin musta ori vihreällä niityllä konsanaan. Listalle on tällä kertaa mahtunut mm. a-hepatiitti, salmonella ja maitoallergia. Koska palasimme vasta hiljattain ulkomaan matkalta, ei nämä kaksi ensimmäistä vaihtoehtoa ole mikään mahdottomuus. Maitoallergiaa taas aloin pohtia, kun hoksasin yhtäkkiä juottaneeni äN:lle tavallista maitoa koko viime viikon. Tähän asti äN on siis juonut luomumaitoa, joten voisiko tuo ns. prosessoitu sonta voinut laittaa suolen toiminnan täysin sekaisin? Pohtiessani tätä maitoallergian mahdollisuutta, syleilin samalla tuota pientä miestä. Löysin hänen korvan takaa ns. finnimäisiä näppylöitä ja jaloissa ja vatsanseudulla on pienenpientä näppyä. Liittyisiköhän nämä jotenkin tähän vai kuvittelenko vaan. Toisaalta onhan tuo luomumaito paljon puhtaampaa, mutta luulisi senkin aiheuttavan jotakin oiretta lapselle jos maitoallergiaa tosiaan olisi. Tiedä näistä sitten, tää on taas yhtä arvuuttelua koko homma siihen asti kunnes saadaan tähän jokin selvyys.

Voi kun me vanhemmat saataisiinkin kokea lapsista vain se onni ja ilo, ilman pienintäkään huolta ja murhetta. Valitettavasti se vaan kuuluu tähän elämään ja ehkä päivä päivältä mä kasvan vahvemmaksi äidiksi ja osaan olla ajattelematta ensimmäiseksi sitä kaikkein pahinta. Loppuviikosta ollaan kuitenkin ehkä viisaampia ja siihen asti mä lupaan laittaa googlen kiinni. Nyt keskityn hoitamaan vaan tuota pikkumiestä. Onneksi ruoka- ja juomahalut on kuitenkin pysyneet tallella ja lääkkeetkin ollaan saatu alas melko hyvin. Vielä kun saataisiin tuo vaippa-alueen todella paha ihottuma kuntoon. Toivotaan, että huomenna on jo vähän parempi päivä. <3


Ps. Muistattehan, että tämän viikonlopussa blogin osoite muuttuu poikienlailla.blogspot.fi. Jos siis olet lisännyt blogini lukulistallesi, käythän muokkaamassa osoitteen oikeaksi.

2 kommenttia:

  1. Kyllä voi aiheuttaa! Meillä Mini ei kestä kuin luomu maitoa vaikka muut juodaan tavallista. Viikon oli vatsa ihan sekaisin kun tarjosin muutamana päivänä tavis maitoa tilkan ruualla. Parhaiten meillä kestää Valion punaista luomumaitoo.

    VastaaPoista
  2. Olipa helpottavaa kuulla et on mahdollista. Lääkärikin katsoi mua ihan hölmönä ku mainitsin asiasta. Ei kai tuohon moni usko, mutta mä en ainakaan juota enää ikinä muuta kun luomua. :D

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ❤️