maanantai 1. joulukuuta 2014

IpanaPöperöt osa 10

Joulukuun eka päivä ja tänään availtiin kalenterista eka luukku heti aamusta, jee! Sais tulla vielä lunta, niin saatais vähän lisää joulufiilistä ja valoa pimeyteteen. Pojat oli innoissaan kalenteristaan. Niclas käpelöi vieressä innokkaana kun Lucas repi ekaa luukkua auki. Luukusta pomppasi Hemuli ja Lucas huusi; Maammi eli muumi. Ihme ja kumma sitä ei haluttu sen ekan luukun jälkeen enempää käpelöidä vaan se pääsi ihan kiltisti takaisin omalle paikalleen odottamaan huomista.



 

Mä en tiedä oliko tän ekan luukun avaamisesta oikeesti enemmän innoissaan äiti kuin pojat. Mut mä niin odotan jo joulua. Pojat ei vielä tiedä mitä odottaa kun Niclakselle tää on eka joulu ja Lucas tuskin paljoa muistaa viime joulusta kun oli kuitenkin ihan vauva silloin vielä. No mut asiaan. Tällä viikolla ipanapöperöissä on luvassa Lucaksen lempparia Kakkakaa eli makkaraa, jota ei pikkumiehen harmiksi voi kuitenkaan syödä kovin usein. 



Makkarakastike

400g makkaraa
1 sipuli
1 rkl voita paistamiseen
3 rkl öljyä/voita kastikkeeseen
3 rkl vehnäjauhoja
n. 3 dl vettä
1 tl suolaa
2 rkl ketsuppia
2 dl ruokakermaa

Pilko makkara kuutioksi ja sipuli silpuksi. Kuullota pannulla sipulit ja lisää 1 rkl voita, makkarat ja ruskista. Lisää kasarin pohjalle voi ja jauhot ja sekoita kunnes ruskistunut vaaleanruskeaksi ja lisää varovasti joukkoon vesi. Sekoita hetken aikaa ja lisää joukkoon makkarat ja sipulit. Mausta suolalla ja ketsupilla ja lisää lopuksi vielä ruokakerma.

Keitä lisäksi sopiva määrä perunoita.

Nami Namiii! <3

Mä uhkailin viime viikolla lopettavani tähän kymmenenteen osaan tämän postaus-sarjan, mutta mua toivottiin jatkamaan vielä. Pohtintamyssy on päässä ja katotaan saadaanko vielä jatkoa tälle.
Hyvää yötä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ❤️