keskiviikko 18. kesäkuuta 2014

Minä itse uhmaan!

Kun taapero päättää tehdä kaiken itse, sellaisenkin mitä ei välttämättä osaa, on välillä äidin vaikea purra vain hammasta yhteen. Meillä on tämä 'minä itse -vaihe' menossa pahimmillaan ensimmäistä kertaa. Olet antamassa välipalaksi sellaista puristettavaa smoothieta taaperolle. Lykkäät sitä taaperon suuhun, että hörppää ja sitten saat sen omaan käteesi. Taapero ei ole asiasta samaa mieltä, vaan suuttuu ja päättää napata sen käteensä ja itkupotkuraivareiltaan heiluttaa smoothiepurkkia kädessään ja tuloksena smoothiet pisin seiniä. Tai annat taaperon syödä jogurttia pienestä jogurttipurkista itse lusikalla ja pohjalle jää sentin verran jogurttia kun lusikointi ei vielä ole ihan kunnolla hallussa. Sanot, että "anna kun äiti auttaa" ja otat taaperolta lusikan kädestä auttaaksesi ne viimeiset lusikalliset lusikkaan kuitenkin antaen hänen laittaa ne itse suuhunsa. Lopputuloksena raivarit ja jogurttipurkki lattialla tai pöydällä leviänä. Nice!



Tai sitten kauppakeskuksen parkkihallissa kun halutaan kävellä itse. Okei, saat kävellä jos pidät äitiä kädestä kiinni, deal? Aina tämä ei vaan käy, vaan halutaan itse juoksennella ympäri ämpäri ja taas se tyhmä mutsi tulee ja pilaa mun leikit ja kantaa mut istumaan ostoskärryihin.

Kauanko tämä ensimmäinen 'minä itse -vaihe' kestää?



Tämän 'minä itse -vaiheen' lisäksi, meille on samalla muuttanut uhmakas pikku-mies joka ei tottele äitiä välillä yhtään. Joinakin päivinä kun yli kymmenettä kertaa kiellät taaperoa kiipeämästä televisiotasolle seisomaan ja heiluttamaan telkkaria, sitä miettii, että mitä mä teen väärin? Vaikka kuinka kiellät ja kommennat ja yrität toiselle selittää, että ei saa, tulee pipi jne. Niin tuntuu, että mini-mies ei korviaan letkauta ja juoksee pois ja kiipeääkin tällä kertaa baarijakkaralle. Pienen miehen on välillä vaan niin vaikea ymmärtää miksi ei saa joitain asioita tehdä juuri niin kuin itse haluaa. Ja vaikka kuinka kurjalta joskus tuntuu, sitä on vaan vietävä asiat loppuun ja oltava se "tyhmä-mutsi". Eihän sitä pikku-ihminen muuten opi mikä on oikein ja mikä väärin.

Mutta koska se taapero oppii väärän ja oikean eron?

Onneksi kuitenkin suurimmaksi osaksi meillä asustaa iloinen pieni hymypoika, joka auttaa äitiä kestämään nämä pienet oikuttelut ja puremaan sitä hammasta yhteen. :D

❤️annieweliina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ❤️