perjantai 27. kesäkuuta 2014

Päiväretki keskiajalle

Aikamatka alkakoon....


Turussa on parhaillaan keskiaikaiset markkinat ja oltiin tänään Lucaksen sekä mun siskon ja äidin kanssa (eli Lucaksen kummitädin ja mumman kanssa) pyörähtämässä siellä. Ihan ensimmäiseksi mentiin lounaalle meille ihan uuteen paikkaan Di Treviin ja ruoka oli ihan mielettömän hyvää. :)



Ilma oli pitkästä aikaa mitä mainioin, aurinko paistoi ja oli lämmintä, joten päätimme nauttia lounaan terassilla. Syömisen jälkeen lähdimme köpsöttelemään markkina-alueelle jokirantaa pisin.


Myyjiä oli markkinoilla yksi tuhat ja sata ja vaikka mitä hauskaa oli tarjolla. Bongasimme yhdestä kojusta käsintehdyt puiset työkalut ja Pikkumies valitsi itselleen näistä leluista kirveen. Nyt voi isin kanssa tehdä pihalla puuhommia... ;)


Mumma osti Lucakselle myös tälläisen ihan minin puuveneen, mutta se oli niin heiveröistä laatua etten raaskinut antaa sitä vielä Lucaksen käsiin vaan se pääsi hyllyn päälle odottelemaan sitä aikaa kun kaikkea ei heti ensimmäiseksi hajoteta.. :D


Mmmmm herkkuja, niitä tuli maisteltua tänään kyllä ehkä vähän liikaakin. :) Mutta katsokaa tota toffeetaivasta, makuja oli kyllä joka lähtöön ja meidän pussiin eksyi minttu-fudgea ja mansikkatoffeeta, nam! Lucas nukkui päikkäreitä ja me mussutettiin toffeeta puistonpenkillä. :D



Pikkumiehen päikkäreiden jälkeen syötiin välipalaksi lettua mansikkahillolla ja katseltiin samalla "markkinarauhan julistusta".




Suurtorille oli tehty lapsille myös erikseen tosi kiva leikkialue. Oli hauska keskiaikainen keinu-karuselli, puuhevonen, puupölkkyjä tornin rakentamiseen, kaksi ihkaelävää lammasta jne. Yllättäen meidän poika viihtyi karusellissa taas vähän liiankin hyvin ja kun piti tulla pois ja päästää uudet lapset tilalle niin itkuhan siinä sitten pääsi. Ei muuta kun äkkiä puuhevosen selkään jotta paha mieli unohtuu ja niin kuin ilmeestä näkyy, hauskaa oli ratsastella. :)



Keskiajalla suurta herkkua on ollut karamellisoitu omena ja kummitäti halusi välttämättä sellaisen Lucakselle ostaa, mutta niin kuin äiti arvelikin, ei hän siitä välittänyt ja äiti sen loppuviimein mussutti. Meidän pikkumies kun ei pahemmin välitä mistään makeasta vaan söisi ennemminkin vaikka maustekurkkuja. On niin sanotusti enemmän suolaisen ystävä niin kuin äitikin. :)




Kävellessämme markkina-alueelta pois päin bongasimme vielä muutamia hauskoja "esiintyjiä". Naisen tekemässä jättimäisiä saippuakuplia keppien ja narun välityksellä, sekä elävän patsaan. Kummitäti antoi Lucakselle kolikon ja ohjasi Lucasta viemään sen patsaan edessä olevaan kippoon. Kun Lucas pudotti kolikon, "patsas" ojensi kättään Lucakselle kätelläkseen. Lucas säikähti vähän ja perääntyi, joten "patsas" päättikin vain vilkuttaa hänelle.


Todistus ritariuudesta PikkuRitarille Lucas Leijonanmielelle. :)

Meillä oli ihan hirmu hauska päivä tänään aikamatkaillen keskiajalle ja kotiin kun päästiin mun jalat oli yhtä muussia. On se kumma jos ei tällä menolla ala Juniori putkahtelemaan pihalle. :D

Ihanaa viikonloppua! ❤️

❤️annieweliina

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi ❤️