torstai 17. huhtikuuta 2014

Apinaevään testailua

Lucas on aloittanut puurolakon, ilmeisesti sitä on nyt syöty liikaa ja se tulee korvistakin ulos. Aamusin ja iltasin alas siis menee lähinnä jogurtti, tätä oon sit vaihdellu yosan ja gefilus-jogurttien välillä. Mä oon koittanut ettiä jotain vaihtoehtoja lisää tuohon pikkumiehen aamu- ja iltapalaan jottei ois liian ykstoikkoista. Tuo minimies kun on kyllä aika RinkeliRonkeli ja omaa hirveät ennakkoluulot kaikesta. Joskus siis hän puistattelee jostain jo ennen kuin on suuhunsa laittanutkaan. Lisäks koostumus merkkaa myös tosi paljon, tästä hyvänä esimerkkinä porkkana; keitettynä paloina ja kokonaisena ihan sellaisenaan popsien kyllä menee, mutta porkkanaraaste, sitä ei suuhun laiteta vaikka mikä ois. :D Joten tää siis on tosi hankalaa hänen kanssaan koittaa uusia juttuja. No mutta törmäsimpä sitten tälläisen 'apinaevään' ohjeeseen ja päätin testata.

Apinaevään tekoon tarvitset:

1dl kaurahiutaleita
1 banaani
1 tl (kookos)öljyä
ripaus kanelia


Muussaa banaani hienoksi, lisää kaurahiutaleet ja sekoita, lisää vielä öljy ja kaneli ja sekoita. Varsinaisessa ohjeessa käsketään hienontaa kaurahiutaleet, mutta itse laitoin ne sellaisenaan, sillä ajattelin, että Lucas on kuitenkin yli vuoden ja varmasti menee niinkin. Ehkä jos pienemmälle tätä tekee, niin kannattaa hienontaa. Muistattehan myös, että kanelia ei saa alle 1-vuotiaalle antaa.


Muotoile seos leivinpaperille lusikan avulla käteen sopiviksi tangoiksi. Laita uuniin 200c keskitasolle 15 minuutiksi.


Ja valmista!


Lucas pääsi maistelemaan tätä välipalana ja ylläri ylläri, eihän tämä tuolle meidän RinkeliRonkelille kelvannut. :/ Maistoin itse yhden ja musta se oli kyl ihan jees. Ajattelin, että voisin kyllä testata tätä vielä jostain muusta hedelmästä, vaikka omenasta joka on Lucaksen herkkua. Jos se onkin tuo banaani mikä tökkii?! Ohjeen löysin siis täältä , kiitos ohjeesta Emmi / & Something Daily. :)

Mä oon nyt pohtinut ja pohtinut näitä kuitupitoisia vaihtoehtoja aamu- ja iltapalaksi puuron sijaan ja multa loppuu jo mielikuvitus. Talk murut ei kelvannut, tää apinaeväs ei kelvannut ja leipä menee välillä mut sekin yhtäkkiä harvemmin. :/

Oiskos teillä antaa jotakin hyviä vaihtoehtoja/vinkkejä? :)

-annieweliina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ❤️