tiistai 29. huhtikuuta 2014

HomeMade: Munkkeja!

Tänään me pidettiin mun äitin eli Lucaksen Mumman ja Lucaksen kanssa munkinpaistotalkoot. Pitäähän vappuna kotitekoisia munkkeja olla. :) ahnehduttiin sitten tietysti ja tehtiin meidän mamman ohje kaksinkertaisena, joten munkkeja tuli paistettavaksi lähes sata, huh! No onhan meitä tässä kaksi perhettä, eli syöjiäkin kyllä riittää.




Irma-Mamman Munkit n.40 kpl

0,5 l maitoa
1 hiiva
1 muna
2 dl sokeria
1 tl suolaa
n.10 dl vehnäjauhoja
150-200g voita

Paistamiseen friteerausöljyä tai munkinpaistorasvaa.

1. Riko munien rakenne sokereihin vain vähän vatkaten.
2. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja sekoita hiiva maitoon. Lisää munien ja sokerin joukkoon.
3. Lisää suola ja 7 dl jauhoja.
4. Sulata voi ja lisää taikinaan.
5. Lisää loput jauhot ja vaivaa taikina käsin.
6. Laita kohoamaan taikina puoleksi tunniksi.

Kun taikina on kohonnut, pyörittele siitä pikkuisia vähän reilu lihapullan kokoisia pullia. Pyöritä sormella reikä pullan keskelle ja laita paistumaan rasvakattilaan. Munkki on valmis kun on saanut kauniin ruskean värin, eikä rasva enää "pulputa" munkin ympärillä. Pyöritä valmiit munkit sokerissa.



Me tehtiin äidin kanssa liukuhihnatyötä niin, että mä pyöritin pullia ja äiti paistoi niitä rasvakeittimessä sitä mukaan. Jos omistat rasvakeittimen, niin suosittelen sitä ehdottomasti munkkien paistoon, sillä kattilassa rasva voi äkkiä mennä liian kuumaksi ja tästä syystä se voi roihahtaa. Kannattaa siis kattilan kanssa paistaessa pitää mahdollisimman matalaa lämpöä liedellä.



Meidän kaksinkertaisella ohjeella munkkeja tuli mun laskujen mukaan yhteensä n.86 kappaletta (sekosin ehkä vähän laskuissa, sillä maistelijoita kävi siinä paistaessakin). Ja munkit onnistui omnomnom, täydellisesti. :D Lucaskin sai vähän maistaa munkkia näin vapunalkajaisiksi, ilman sokeria kylläkin. :) aikaa meillä meni, öööö, paljon! Koko hommaan saatiin kulumaan lähes neljä tuntia, joten ei näiden teko ihan nopeeta puuhaa ole. No toisaalta, olihan meillä se kaksinkertainen taikina, eli oltais päästy kyl puolet helpommalla yksinkertaisella ohjeella. :) no mutta nyt on ainakin munkkeja vapuksi. Simaa ei tänä vappuna itse väsättykkään, eli sitä pitää vielä hakea kaupanhyllyltä näiden herkkujen kaveriksi.

Millaisia vappusuunnitelmia teillä on?

Me ajateltiin huomenna käyttää Lucas tivolissa ja vapunpäivänä mennään Henkan siskon perheen, sekä Henkan äidin ja hänen miehensä kanssa vapputorille sekä vappubrunssille.


Hyvää vappua kaikille! ❤️

❤️annieweliina


Ps. Tälläinen saapui postiin tänään ja ehkä huomenna päästään availemaan ja testailemaan paketin sisältöä. :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ❤️