keskiviikko 24. syyskuuta 2014

Hampaita?

Aiemmin tossa höpöttelin et meillä on yöt nukuttu tosi huonosti ja heräillään koko ajan kitisemään ja nukahdetaan uudestaan vasta tissillä. Silti se syöminen ei oo mitään päätä huimaavaa, vaan otetaan muutamat hörpyt ja jatketaan taas unia. No, tänään meidän porukat oli meillä ja äiti alkoi kyselemään, et miks tää poika mussuttaa koko ajan nyrkkejään, että anna sille nyt härrekyyd sitä tissiä. Mähän tein sitten työtä käskettyä, muttei poitsu ollut kyllä yhtään yhteistyökykyinen ja halukas syöpöttelytouhuihin.


Siinä sitten katteltiin kun poitsu mussutteli nyrkkejään kuola valuen ja kiukutteli huonontuulisena. Äiti heitti ilmaan, et oliskohan Niclakselle tulossa hampaita kun merkit vähän viittais siihen. Tutkailtiin pojan suuta ja jos me nyt ihan oikein nähtiin, niin ylhäällä on ikenet turvoksissa. Ikenen alta siis pullottaa kaksi etuhammasta. Näistä voin kyllä melkeen pistää pääni pantiksi, et sieltä ne on kovaa vauhtia tulossa. Äiti sanos, että alhaallakin näkyis valkoista jo ikenen alla, mutta siitä en ihan menis vielä takuuseen, mut katsotaan nyt, yleensähän ne alahampaat tulee ennen ylähampeja, eikö?



Lucakselle eka hammas tuli 5kk iässä. Voiko tää siis todella olla totta, että mun reilu kaksikuinen vauva tekee siis jo todella ensimmäisiä hampaitaan? Vähän kyllä jännittää jos todella tulee, että miten imetyskin sen jälkeen sujuu kun tää pikkumies nappaa välillä jo pelkillä ikenilläänkin niin lujaa kiinni et tekis mieli kiljasta. Toisaalta, johtuneisko tämäkin siitä, että ne ikenet niin kovasti kutiaa. Tiedä sitä sitten. On tää niin vaikeeta arvioida, että mistä mikäkin johtuu. Ensin olin varma, että meillä eletään tiheän imun kautta ja nyt mä jo pohdin, josko nää yöheräilyt johtuukin hampaista. Ei oo aina helppoa olla äiti. Se on välillä sellasta entten-tentten-teelika-mentten leikkiä.

Milloin teillä tehtiin ekat hampaat?

❤️annieweliina

7 kommenttia:

  1. Voi ihan hyvinkin olla hampaat, mutta voi myös olla että puhkee läpi vasta tyyliin kuukauden parin päästä. Meillä on lapset tehnyt aina hampaita kauan (siis niiden läpi asti tuleminen on kestänyt) ja ekat on yleensä tulleet läpi siinä 5-6 kuukauden iässä. MUtta monellehan ne hampaat voi tulla jo tosi aikaisin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavast puhkeis pian niin ei pikkusen tarttis kauaa kärvistellä. :)

      Poista
  2. Anni, olet esikoinen ja puraisit piikkinököilläsi äidin tisuun reijän 4-kuisena, autss.. Muistan sen tuoreesti vieläkin ��

    VastaaPoista
  3. Täällä herra 2kk:lla on kaksi alaetuhammasta tullut ihan vasta :)

    VastaaPoista
  4. Vauvoilla on myös oraalinen kehitysvaihe jota usein halutaan selittää hampaiden tulolla :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ❤️