torstai 25. syyskuuta 2014

Syysillan leivontavimma

Mulle iski eilen hirvee vimma leipoa jotain. Kaappeja kolutessa, löytyi ainekset mustikkapiirakkaan. Väsäilinkin sitä sitten koko pellillisen, sillä meillä oli täällä eilen työmiehiä hääräämässä ja meidän porukat tuli kattoon poikia. Maistuva piirakka oli nopeasti ja helposti kahvipöydässä.


Pellillinen mustikkapiirakkaa

2kkp sokeria
160g margariinia
2 kananmunaa
1 juomalasi maitoa
3 1/2 kkp vehnäjauhoja
3tl leivinjauhetta
pinnalle mustikoita reilusti oman mielen mukaan
päälle muruseos:
90g margariinia
1kkp sokeria
1 1/2 kkp vehnäjauhoja

Vatkaa sokeri ja margariini vaahdoksi.  Lisää kananmunat yksitellen nopeasti vatkaten. Lisää maito ja vehnäjauho-leivinjauhe seos vuoronperään. Älä vatkaa liikaa, niin että sekoittuu keskenään.

Lisää taikina pellille leivinpaperin päälle tasaisesti. Ripottele päälle mustikat ja ripottele mustikoiden päälle nypitty muruseos.

Paista 175 asteessa n.40min.


Aikaa mulla meni yhteensä n.1,5h. n. 20min siihen, että sain piirakan uuniin ja siellä majaili vielä sen alta 40min. Tän kanssa sopisi vielä tosi hyvin joko vaniljakastike tai vaniljajäätelö. Mulla vaan ei sattunut kumpaakaan olemaan kaapissa.

Äiti kiikutti mulle eilen myös yleiskoneen. Helpottuu toi leipominen huomattavasti, sillä sämpylätaikinakin vaivautuu sillä hetkessä. Mikäs sen parempaa kuin vastaleivotut lämpimät sämpylät, nam! Nyt alko tekemään niin paljon mieli että varmaan pakko laittaa taikina kohoamaan.

❤️annieweliina

4 kommenttia:

Kiitos kommentistasi ❤️