maanantai 24. marraskuuta 2014

IpanaPöperöt osa 9

Tällä viikolla olisi luvassa kalakeittoa isomamman tapaan. Eipä ole itselle tullut mieleen tehdä kalakeittoa graavilohesta ja alkuun vähän epäröinkin millaista tästä oikeen tulee. Keitto on kyllä vienyt meidän perheen kielen mennessään ja tätä on tullut tehtyä jo moneen, moneen otteeseen. Ei mamma turhaan kehunut tätä keittoa, super iso kiitos maukkaasta reseptistä hänelle.




Graavilohikeitto

n.20 perunaa
n.5 porkkanaa
2 sipulia
700g graavilohta
1 puntti tilliä
2 kasvisliemikuutiota
 6 dl ruokakermaa
suolaa

Kuori ja pilko perunat, porkkanat ja sipulit. Laita kattilaan ja lisää vettä sen verran, että kasvikset juuri ja juuri peittyvät ja heitä joukkoon kasvisliemikuutiot. Pilko graavilohi pieneksi silpuksi ja lisää kypsien vihannesten joukkoon. Anna lohen kypsyä miedolla lämmöllä muutama minuutti ja lisää lopuksi joukkoon ruokakerma ja silputtu tilli. Anna hautua vielä hetki ja lisää oman maun mukaan vielä tarvittaessa suolaa.

Tän keiton voi tehdä myös puolikkaana versiona, jolloin riittää n.4 hengelle. Mä nyt tein vähän isomman satsin ja syötiinkin tätä herkkukeittoa pari päivää. Ens viikolla taitaa tullakkin tämän postaus-sarjan viimeinen osa, kun päästään kymppiin.

SuperNam! Bon appetit!

6 kommenttia:

  1. Jatkahan vaan näitä ruokajuttuja. Älä vielä lopeta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva että ovat tykättyjä, mulla vaan tökkii mielikuvitus jo. :D koitan pistää ajatuksen ja mielikuvituksen juoksemaan, jotta saisin jatkettua! :)

      Poista
  2. Ihan törkeän hyvää!!! :) Kiitos reseptistä.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ❤️