keskiviikko 19. marraskuuta 2014

Mitä lahjaksi 2-vuotiaalle?

Mä tuskailen aina kaikkien lahjojen kanssa. On sitten kyseessä synttärit, nimpparit taikka joulu, tytölle taikka pojalle, niin aina se lahjojen osto on ihan yhtä vaikeeta. Satunnaisesti mä kyselen lahjojen saajan vanhemmilta mille olisi tarvetta, mutta joskus olis oikeesti kiva viedä jotakin niin, ettei siinä saajan osoitteessa kukaan olisi lahjan sisällöstä tietoinen. Onko tämä tuttua teille? Vai oonko mä tosiaan ainut joka tuskailee näiden kanssa? Ajattelin nyt kuitenkin näin joulun alla jakaa pieniä vinkkejä mitkä meille ainakin tuntuu kivoilta jutuilta.


Vaatteita ei ainakaan meidän lapsilla oo koskaan liikaa ja uskonkin, että tää pätee ihan joka perheessä. Ruokailut on vielä aika sotkuisia ja vaatteita vaihdetaan monesti päivässä. Pehmeät paketit ei kyllä välttämättä ole niin paljon lapsen omaan mieleen, mutta tarpeellisia kuitenkin. Itse en tykkää yhtään viedä mitään turhaa lahjaksi, mikä jäisi käyttämättä. Siksi aika usein ostankin lapsille vaatteita lahjaksi. Tässä kuitenkin kannattaa käyttää silmää sen verran, että ostaa neutraalia vaatetta joka varmasti tulee käyttöön. Makuja kun on niin monta kun on käyttäjääkin.

Lakanat ja pyyheliinat ovat aina tarpeellisia ja vaikka näitä olisikin jo, onpahan syy heittää vanhoja kulahtaneita jo pois. Näin joulun alla on myös tarjolla erilaisia askartelu- sekä kylpysettejä, jotka tulevat varmasti käyttöön sekä ovat lapsen mieleen.

Kaikki 2-vuotiaat eivät jaksa keskittyä vielä piirrettyihin, mutta erilaiset musiikkidvd:t ovat varmasti kaikkien mieleen. Meillä ainakin lemppareiksi on todettu TiTi-Nalle ja Fröbelin palikat. Dublot kuuluvat myös kategoriaan, joita tuskin on koskaan liikaa ja ovat aina tosi tykättyjä. Myös erilaiset kirjat ja nuppipalapelit on meillä ainakin tosi tykättyjä. Eläinkirjat taitaa olla se kaikkein kivoin juttu lapsesta ja samalla lapsi oppii tunnistamaan eri eläimet. Jos haluat ostaa lahjaksi (esim. kummilapselle) jotakin josta jää muisto, niin mun mielestä kivoiksi on osoittautuneet Muumiastiat ja Nomination-koru. Tähän Nomination-koruun voit sitten tulevina merkkipäivinä ostaa aina jonkun uuden kivan lapselle sopivan palasen ja muumi-astioita keräillä pikkuhiljaa.

Onkohan näistä jollekkin siellä ruudun takana apua?


Postauksen kuvat lainattuja.

2 kommenttia:

  1. "Vaatteita ei ainakaan meidän lapsilla oo koskaan liikaa ja uskonkin, että tää pätee ihan joka perheessä."

    Ei päde meillä, on liikaa. :D Enkä tykkää yhtään, että meille tuodaan lahjaksi vielä lisää vauvan vaatteita, kun nykyisillkin vaatettais vaikka kuutoset. Onneks kohta saa jo myydä toisesta päästä pienimpiä pois. Toinen toki se, että muiden vaatemaku on kovin yksipuolinen ja aika moni tuo meille sitten niitä epäeettisesti tuotettuja vaatteita ja kun niitä on vielä yli tarpeiden niin se pistää omaan sydämeen. :(

    Samoin aika pitkälti niiden lelujen kanssa.. koitettu kovasti miettiä mitä tarvetta meillä oikeasti olisi. Lapsetkaane i tunnu kaipaavan hirveästi mitään. Nyt keksin että esim. kasvovärejä, rikki menneiden tilalle pari uutta hiekkaämpäriä ja laiota (käyttäjiäkin yksi lisää), kahdelle nuorimmalle aurinkolasit, isommalle ensi vuodeksi uudet Kuomat, luistimet, kiekko, jne. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha! :D joo aina varmasti löytyy joku johon tää ei päde. Kyl meilläkin vaatteita on, mutta en pahastu uusista, onpahan taas vaihtelua. Mäkin varasin just kirpparipaikan ja vien pieniä pois.

      Leluista just mun mielestä kätsyimmät lahjat on noi askartelutarvikkeet, niitä kuitenkin kuluu aina.

      Poista

Kiitos kommentistasi ❤️