maanantai 11. elokuuta 2014

Itämerellä

Lupaamani postaus meidän laivaristeilystä. Oltiin siis Viking Gracella seilaamassa miniristeily. Lähdettiin keskiviikkoillalla ja tultiin torstai iltana kotiin. Tarkoituksena oli syödä hyvin ja viihdyttää lapsia (lähinnä ehkä tuota isompaa vili-vilperttiä) ja voin sanoa, että reissu oli erittäin onnistunut ja kotiin palasi väsyneet mutta onnelliset matkaajat.




Varattiin risteily sen verran viimetinkaan, että jäljellä oli enää parivuoteellisia hyttejä jossa oli yksi yläsänky. Hytti oli erittäin mukava, joskin ihan himpun verran pieni meidän perheelle. Jos tilaa olisi ollut enemmän, niin se ois ollut ihan perfect. Hytti kun vaikutti enemmän kivalta pieneltä hotellihuoneelta.

Positiivista on kun kaikki on uutta ja ens kerralla aion olla hiukan aiemmin liikkeellä, jotta hyttejä olis vielä paremmin jäljellä. Semmonen perhehytti pitää vielä käydä katsastamassa.




Gracella on ihan hirveästi lapsille kaikkea järjestettyä ohjelmaa ja melkein joka kannella on joku lastenleikkihuone ynnä muu vastaava ja huoneita on jaoteltu vähän ikäryhmittäin.

Muutama asia näissä leikkipaikoissa sai kuitenkin mun niskakarvat pystyyn. Se, että osa vanhemmista ei katso lastensa perään tippaakaan. Toiset ovat jättäneet lapset oman onnensa nojaan leikkimään ja todennäköisesti istuvat ravintolassa kaljatuopin ääressä ja toiset eivät vaan vaivaudu katsomaan perään. 

Isommat lapset juoksevat hulluina ees taas ja pienemmät lapset meinaa jäädä jalkoihin. Katsot leikkipaikan ikärajaa -> 0-6v ja suurin osa lapsista ainakin 9v, ihmekkös jää pienemmät jalkoihin. 

Katsot kun joku taaperoikäinen poika puree toista lasta käteen ja yksi repii toiselta kaikki lelut kädestä. Yksi hakkaa toista leikkiautolla päähän ja perimmäisessä nurkassa istuu lapsi joka on kerännyt kaikki päältäajettavat autot ja mopot itselleen ja murisee kun joku toinen lapsi koittaa lähestyä ajatuksena ottaa yksi autoista. 

Kaiken kruunaa pallomeri. Seinällä lukee kissankokoisilla kirjaimilla; Ethän heitä palloja! Kuusi 9-vuotiasta lasta leikkii pallosotaa pallomeressä, pienimmät taaperot katsoo huuli pyöreänä ja saa ohimennen pallosta päähänsä kun laskevat liukumäkeä pallomereen.

Meno oli siis melkoista ja eniten ärsytti miksi kukaan ei puutu mihinkään? Miksei leikkipaikkojen ikärajoja noudateta? Miksi lasten annetaan käyttäytyä kuin apinalauma? Tai ennemminkin kuin hailauma merellä?




Shopaholic materialisti-mutsi pääsi taas taxfreessä vauhtiin ja tyhjensi Lundmyr of Swedenin tiskin tyhjäksi, ainakin melkeen. ;) Junnu sai torkkupeiton ja tuttipullon myöhempää käyttöä varten, Lucakselle uimashortsit ja ville viking juomapullo, sekä pojille molemmille tuttipaketti puokkiin. 

Mun sisko eli Lucaksen kummitäti oli meidän reissussa mukana ja osti Lucakselle Monsteriauton 1,5v lahjaksi. Poju kun tunnetusti on niin innoissaan kaikista kaksi- ja nelipyöräisistä. 

Muutama Lundmyrin kiva juttu jäi vielä kotona kaihertamaan äidin mieltä, että miksi mä jätin ne sinne? Miten niin shoppailufriikki? :D Ja myönnän kyllä olevani jonkun verran materialistikin. Mä vaan tykkään kaikista merkkivaatteista ja -tuotteista PALJON, mut kyllä mun lapset kulkee silti ihan Prismasta ja henkkamaukasta ostetuissa kledjuissakin.



Seisova pöytä meni ja petti mut taasen yhdeltä pikkuiselta osalta. Kirjolohenmäti. Miksi sitä ei enää ole? H sanoi, että oli ohimennen kuullut jonkun muunkin kyselevän siitä henkilökunnalta ja vastaukseksi asiakas oli saanut, ettei sitä ole enää missään näissä laivojen kattauksissa. Miksei? Siianmäti jota on tarjolla, on kuitenkin aika paljon kalliimpaa, joten en kyllä ymmärrä pointtia. 

No mutta onneks muu ruoka oli ihan sairaan hyvää ja sai mut unohtamaan sen mädin puutteen. Kokit leikkaamassa lihaa ja jälkiruokapöytä notkumassa herkuista, IsoNam! :) Kyllä Gracen seisovassa pöydässä on ehdottomasti panostettu laatuun.



Gracella on mahdollisuus myös studiokuvaukseen. Olen räpsässyt nää kuvat paperiversiosta kännykällä, joten sori huonolaatuisuus. Viimeksi kun olin Lucaksen kanssa Gracella hänen ollessa 5kk, kuvaaja itse pyysi saada ottaa hänestä kuvan. Ja koska kuva oli niin onnistunut, niin olihan se pakko ostaa. Nyt halusin sitten myös poitsuista yhdessä kuvan.

Valokuvaaja on kyllä erittäin taitava, sillä räpsäisi nämä kuvat muutamassa sekunnissa kun mä laitoin Junnun Lucaksen syliin ja menin itse metrin päähän taka-alalle ja seurasin vain ettei Junnu tipu. "Räps räps ja it´s ready thank you. What, oikeesti? Tuliko niistä oikeesti hyvät?! Itse kun oon kotona koittanut poikia yhdessä kuvata niin eihän siitä oo tullut yhtään mitään kun Lucas ei yleensä pysy sekuntiakaan paikallaan.

Mä olin ihan varma, että kun nään ne kuvat siinä taxfreen edessä seinällä, repeen totaalisesti, enkä todellakaan osta niitä. Mutta jouduinkin yllättymään positiivisesti, sillä ne oli täydelliset siihen aikaan verrattuna, mitä niiden ottamiseen meni.

Grace on kyllä oikea lapsiperheiden paratiisi näistä laivavaihtoehdoista mitä tässä nyt on. Suosittelen lämpimästi niitä jotka eivät vielä ole käyneet, menkää ehdottomasti tutustumaan uuteen upeaan laivaan, lapsetkin tykkää varmasti.

Mukavaa alkanutta viikkoa! :)

❤️annieweliina

2 kommenttia:

  1. Käytiin Ruotsissa viime kuussa. Pallomeressä meno oli juuri tuollaista, ei viitsitty edes mennä sinne pienen lapsen kanssa. Tuntui että vanhemmat jättävät lapsensa sinne vahtimatta ja suuntaavat itse kaljalle tms.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo kyllä mäkin otin meijän puoltoisvuotiaan heti pois pallomerestä ku meno alko mennä mahottomaksi. Mä en kyl tajua yhtään miten jotkut vanhemmat voi olla niin "hälläväliä-tyyppejä"...

      Poista

Kiitos kommentistasi ❤️