keskiviikko 6. elokuuta 2014

Voihan hormoninäppylät

Meidän Juniorille ilmestyi reilu viikon ikäisenä hormoninäppylöitä. Ensin muutama leukaan, sitten poskipäihin ja pikkuhiljaa niitä on ilmestynyt koko pieni nassu täyteen. Nää on mulle ihan uutta, sillä Lucakselle ei tullut kuin pari hassua näppyä poskipäihin. Voisko tää johtua siitä, että Junnu parempi syömään kuin Lucas on koskaan ollut ja saa siis äidinmaidon mukana sitten äidinhormoneja paljon enempi kuin L aikoinaan?! Nää on taas näitä äidin pohdintoja. :D tietysti voihan heillä vaan olla erilainen ihotyyppikin ja siis niin heillä minusta onkin.



Hormoninäppyjä kutsutaan myös vauva akneksi ja eikös aknenäpyt voi olla tosi kipeitäkin? Nää Junnun poskipäissä olevat näyttääkin jotkut aika kipeiltä. Varsinkin nuo valkopäiset mitkä punoittaa vierestä. Mahtaako olla? Säälittää pikkuinen kun nyt on niin kuumakin ja hiostaa ja sitten on vielä tämmösiä inhottavia näppyjä. :( osaksi on nää varmaan hikinäppylääkin, ainakin ne mitä on päälaella.

Muuten Junnun iho on tosi siisti, noi on selkeesti keskittynyt vaan tuohon naaman alueelle, eli mistään allergiastakaan ei voi olla kyse, sillä sillon näppyjä olis muuallakin.

Ristiäispäivä on nyt lyöty lukkoon reilu kuukauden päähän ja täällä sormet ja varpaat ristissä toivon, että lähtisivät siihen mennessä pois. Olis kiva, että poitsu sais ekana juhlapäivänään olla oma komea itsensä, mutta eihän sille sitten mitään mahda jos niitä sillon vielä on. Luin jostakin, että nää voi vaivata jopa puolen vuoden ikään asti.

Onko teidän lapsilla ollut paljon hormoninäppyjä? 
Lähtikö ennen 2kk ikää?

❤️annieweliina

5 kommenttia:

  1. Meillä oli koko tyttö täynä ja sit ne rupes märkimään tosi pahasti. Korvien takaata ym. Mut käytettiin pahimpiin sitä metylensiniä ja se kyllä kuivatti ne ja poisti. Välillä oli koko neiti ihan sininen :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ei, pieni smurffineiti ollut siellä sitten. :) noistakin musta osa näyttää hiukan märkiviltä, pitääkin seurata tuleeko semmosia lisää. H kyl sanoi, että sitä ainetta ei meidän taloon tuoda enää ikinä ( mulle kävi pikku vahinko sen kanssa lucaksen ekoina viikkoina, hups! ). Kestikö teillä kauan näpyt?

      Poista
  2. Maalistytölle hormoninäppylöitä tuli jonkin verran, mutta muistaakseni ne katosivat aika äkkiä. Mystistä :D Kesäheinän kohdalla allergista reaktiota luultiin ensin hormoninäppylöiksi, mutta kun näpyt vain pahenivat, tulehtuivat ja alkoivat märkiä, ja kun oireita oli muitakin, huomattiin ettei kysymys ehkä niistä olekaan... ja maitotuotteiden lopettaminenhan sen sitten kertoi.

    Toivottavasti pienen näppylät ei kuitenkaan ole kipeitä, raportoippa sitten missä vaiheessa lähtivät :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai teillä allergianäppyjä on luultu ensin hormooninäpyiksi? Eli vielä ei voi sanoa varmaksi onko meidän Junnun näpyt juuri hormoninäppyjä, toivotaan kuitenkin, ettei olis allergiaa. Mä raportoin tilanteesta, of course! :)

      Poista
  3. Kerrohan miten kävi näppyjen kanssa? Samanlaisia nimittäin täällä kakkosvauvalla, esikoisella ei ollut mitään...

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ❤️