lauantai 16. elokuuta 2014

Pieni pelottava potta

Aloitettiin Lucaksen kanssa pottailut pikkuhiljaa 10 kuukauden ikäisenä. Ensin käytiin satunnaisesti silloin tällöin ja pikkuhiljaa lisättiin pottakäyntejä ja yritettiin saada siihen jonkinlaista rytmiä ja äitiä oppimaan pojun pissi- ja kakkiaikoja. Pottailu sujui siis jo todella hyvin ja vaikka isommat hädät oli tullut vasta kerran pottaan tuli pienemmät hädät jo hienosti heti yöunilta ja päikkäreiltä herätessä, sekä ruokailujen jälkeen.



Yhtäkkiä muutama kuukausi takaperin alkoi pikkumies kammoksua pottaa. Aina kun laitoin hänet potalle, alkoi sen päiväinen mekkala ja ryntäily ylös. Ihan kuin hän olisi alkanut pelkäämään potalla käyntiä, eikä mitään ihmeellistä kuitenkaan ollut sattunut pottaillessa. Päätin sitten alkaa kokeilla nostaa pojua suoraan wc-pytylle pitäen hänestä kiinni ja sinne pikkumies teki taas tarpeensa ihan tyytyväisenä hymyillen ja vielä nopeasti. Ostin sitten kaupasta cars kuosisen wc-supistajan ja siihenkin L meni mielellään päristellen autoääniä tekemään tarpeensa. Sitten koitti se päivä kun poitsu kieltäytyi menemästä mihinkään noista. Ei potalle, ei suoraan pytylle eikä autot-supistajallakaan ollut mitään asiaa, vaikka kuinka olisi houkutellut.



Jonkin aikaa mä siinä sitten yritin puoliväkisin pissattaa toista potalla, pytyllä tai supistajalla millon milläkin keinolla harvemmin onnistuen. Ruokailujen jälkeen yritin keploilla xylitolpastillin avulla "Saat pastillin kun olet tehnyt hienosti pisut pottaan", mutta suurimmaksi osaksi tuloksetta. Päätin sitten ottaa asian puheeksi puolitoistavuotis neuvolassa ja terkka ehdotti pitämään reilusti vaan taukoa pottailusta ja kokeilemaan taas tauon jälkeen varovasti uudelleen. Niinpä meillä on nyt sitten taas pelkät vaipat käytössä ja potta pölyttyy vessan nurkassa toistaiseksi.

 

Samoihin aikoihin meillä alettiin myös kiukutella hampaiden pesusta. L oli antanut siihen asti pestä hampaansa aivan nätisti ja yhtäkkiä sekin oli yhtä huutamista ja taistelemista. Tän mä sain kuitenkin kuriin sillä, että ostin poitsulle toisen hammasharjan jolla saa itse häärätä ja sen jälkeen on hampaat pesty taas sovussa. Tuohon pottaongelmaan mä nyt en oo vaan keksinyt mitään niksejä, muuta kuin tällä hetkellä vireillä olevan terkan kehoittaman tauon.

Onko muiden lapsilla tullut samanlaisia potta-kieltäytymisiä?

Hyviä vinkkejä ja niksejä otetaan mielellään vastaan. :)

❤️annieweliina

6 kommenttia:

  1. Meillä on myös tuon pottailun kanssa ongelmia, poika on 1,5 vuotias. Alkaa pikkuhiljaa helpottamaan sentään. Täälläkin kaivataan vinkkejä pottailuun :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kai tää on sit vaan joku ohimenevä vaihe ku kuuluu tähän ikään?! :)

      Poista
  2. Meillä Maalistyttö ei varsinaisesti ole ruvennut karsastamaan pottaa, mutta alkoi vain yhtäkkiä haluta pöntölle eikä olisi millään tahtonut mennä potalle. Täällä kotosalla siis käy mielummin pytyllä kuin potalla, ja mikäpä siinä... vähemmän siivottavaahan siinä mulle on. Pottaileekin kyllä välistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No mäkin aattelin et olipa helppoa kun potta vaihtui melkein heti pynttyyn, kunnes alkoi nää kieltäytymiset. :/ toivotaan et jatkuu harjottelut tauon jälkeen hyvin siellä pytyllä, sillä helpompaahan se tosiaan on. :)

      Poista
  3. Meillä oli pojalla ihan sama meininki pottailun kans mut paljon nuorempana, joskus ennen kun hän oli ees 1v. Me pidettiin taukoo ja pian hän taas kävi potalla ihan mielellään. :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ❤️