perjantai 8. elokuuta 2014

Neuvolakuulumisia; poikien yhteisneuvola

Meillä oli maanantaina poikien kanssa yhteisneuvola. Lucas 1,5v ja "Juniori" 3vkoa. Ihanaa kun terkka laittanut pojille yhteiset ajat nyt muutamiin käynteihin, niin ei tarvii siellä jatkuvasti laukata. Tutkittiin ensin uusin tulokas ja annettiin Lucaksen touhuta lelujen kanssa.

"Juniori"





Paino 5705g (5020g kotikäynnillä)
Pituus 58,6cm (55cm syntymäpituus)
Pipo 40,5 cm (38,5cm syntymäpipo)

"Suloinen, potra poika! Kasvaa hienosti rintamaidolla. Kasvoilla hormoninäppyjä, muuten iho siisti. Sammasta suussa, suos. puolukka. Silmät ja napa siistit. Heijasteet norm. Aukile auki."

Vähän on pojuilla eroa, sillä Lucas on painanut 2kk iässä 5480g ja ollut 58,9cm pitkä ja 3kk iässä 6180g ja 61,6cm. On ne lapset niin erilaisia. :)

Lucas



Paino 10235g (9560g)
Pituus 80,6cm (76,4cm)
Pipo 48cm (47,6cm)

Suluissa 1v2kk pituuskontrollineuvolan mitat huhtikuulta.

"Touhukas poika! Kasvaa tasaisesti. Käyneet TYKS:ssä kasvuseurannassa. Syö vaihtelevasti. Nukkuu hyvin, yhdet pitkät päikkärit. Iho siisti. Kehitys menee hienosti eteenpäin."

Lucakselle tehtiin myös muutamia testejä jotka kuuluu puoltoistavuotisneuvolaan. Terkka testasi Lucaksen kuuloa ja hänen korvan takaata vaivihkaa sellaisella laitteella teki piipittävään äänen, korva kerrallaan. Lucas hämmästyi ja kääntyi taaksen katsomaan mikä se oli. :) Terkka antoi Lucaksen vielä itse kokeilla painaa laitteen nappulaa josta ääni tuli, sehän vasta hauskaa oli. Sitten terkka laittoi lattialle kolme palikkaa ja käski Lucaksen rakentaa niistä tornin. Lucas laittoi yhden palikan toisen päälle ja alkoi kaivelemaan lelulaatikosta muita leluja, jotka tais olla kiinnostavempia. :) sitten testattiin vielä pinsettiote ja kokeiltiin siis miten Lucas tarttuu nauhan päässä olevaan helmeen ja hienostihan se onnistui.

Terkka oli myös ihmeissään siitä, miksi vanhan asuinpaikkakuntamme neuvola oli lähettänyt Lucaksen pituuskontrolliin Tyksiin. Hänen ja hänen kollegansa mielestä tilanne oli vielä neuvolassa seurattava tilanne, sillä olihan hän kasvanut vaan -1 käyrällä ja vähän käynyt sen alla. Kerroin myös oman ihmetykseni asiasta, sillä Lucas on aina ollut hieman pieniruokainen ja hampaita tehdessään syönyt aina vielä huonommin. Tyytyväinen lapsi hän on kuitenkin aina ollut, joten en mä silti koskaan oo huolissaan hänestä ollut. Neuvolassa aina ovat vaan saaneet mut sitten stressaantumaan vielä enemmän Lucaksen vaihtelevasta syömisestä ja se on kyllä kiristänyt välillä äidin hampaita. Mutta tän tyksireissun jälkeen mä päätin, että mä en enää turhia stressaa, kyllä se lapsi syö kun sillä on nälkä ja hyvin hän on tasaisesti kasvanut koko ajan omaa tahtiian. Niin ja eipä niistä keliakia- ja kilpirauhastesteistä mitään haittaa ollut, tulipahan testattua ettei niissä ollut mitään vikaa. :)








Saatiin vielä kasa opuksia ja muutama lahja. Kyläyhdistykseltä ihanat villasukat ja  paikalliselta Mannerheiminlastensuojeluliiton yhdistykseltä ihana Barbababa-kuosinen lorupussi. Aivan ihanat ideat, ei me vaan Lucakselle tälläisiä saatu vanhalta asuinpaikkakunnaltamme.

Seuraava neuvola onkin sitten kuun lopussa jolloin on Lucaksen 1,5v lääkärintarkastus ja "Juniorin" 6vkoa terveydenhoitajakäynti.

Onko teidän lapset saaneet syntymälahjoja neuvolassa?

❤️annieweliina

6 kommenttia:

  1. Neuvolasta ei saatu lahjuksia, kirkolta saatiin villasukat :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Me taidettiin kirkolta saada jokin kirja silloin Lucakselle. :)

      Poista
  2. Meillä saatiin neuvolasta villasukat ja kirkoltakin saatiin jotain, en muista vaan millään että mitä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kivaa, että muuallakin saa jotakin. Pikkupaikkakunnilla vissiin yleisempää?! :)

      Poista
  3. Me saatiin pikku S:lle myös aikoinaan tuollaiset junasukat ja ne oli ihan mun lempparit. :)

    Hienosti siellä kasvetaan. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne on kyl kivat! :)

      Kovin kasvaa pojat eri tavalla mut omalla tahdillaan ja hienosti molemmat. :)

      Poista

Kiitos kommentistasi ❤️