keskiviikko 12. maaliskuuta 2014

Baby Art

Sain jo Lucaksen odotusaikana ystävältäni tälläisen Baby Art paketin ja sen tekeminen on vain jäänyt ja jäänyt. Nyt Lucas yhtenä päivänä nappasi laatikon itse käteensä ja tajusin, että tuohan on tehtävä ennen kun poitsu on niin iso ettei jalanjäljet mahdu koko raameihin enää. :D Eilen alettiin sitten tuota väsäämään ja se oli kyllä yllättävän haastavaa touhua.


Ensin piti muovailla käsissään puolen minuutin ajan sitä muovailusavea, johon jalanjälki tuli painaa. Sen jälkeen siitä kaulittiin littana alusta ja ei muuta kun poitsu astumaan "savikasaan". Lucas ei itse ollut yhtään innoissaan tästä ja olisi vain halunnut lähteä temmeltämään pois, joten ensimmäistä jalanjälkeä jouduttiin painelemaan useaan kertaan. Joutusin siis tekemään muovailusavesta useaan kertaan uuden "pallon" ja taas kaulimaan sen ja ei kun uusi yritys... Tuohon saveen oli kyllä todella vaikea saada painettua tuollaisen taaperon jalanjälkeä, varsinkin kun poitsu itse oli yhteistyökyvytön. Aina jälki näytti tosi littanalta ja mietin, että tuleekohan tuosta minkäännäköistä kipsiä, sillä siihen ei millään saanut ns. syvää jälkeä. Monen kokeilun jälkeen oli tyydyttävä parhaimman näköiseen ja ei kun sekoittamaan kipsiä. Iskä teki kipsisekoituksen kaatamalla osan kipsijauhoista tyhjään raejuustopurkkiin ja loraus vettä päälle, seoksesta piti sekoittaa jogurtin kaltaista ja kun seos oli valmis, kaadettiin sitä muotin päälle ja kuivumaan puoleksi tunniksi. Puolen tunnin odottelun jälkeen irroitettiin kipsi muotista ja muovailtiin taas muovailusavea uudestaan palloksi ja kaulittiin taas tasaiseksi levyksi. Yllättäen toisesta jalanjäljestä tulikin todella paljon parempi ja itseasiassa toisen jalanjäljen lopputulos kipsinäkin on paljon parempi. Iskä ei uskaltanut ensimmäiseen muottiin kaataa paljoa kipsiä, joten ensimmäisestä jalanjälkikipsistä tuli tosi heiveröinen verrattuna toiseen, mutta ei haittaa mua, sillä me ollaan ne itse rakkaudella taiteiltu. ;)


Tuosta itse sessiosta mulla ei kuvia ole, sillä tuo oli niin jäätävää säätämistä, etten olisi pysynyt kameralla tän mahani kanssa perässä. ;) Kehyksiin sai tällaisilla siirtokirjaimilla/-teksteillä kirjoittaa omannäköisen tekstinsä. Mä laitoin niinkin omaperäisen tekstin kuin ❤️Lucas 1v❤️ :)



Lopputulos on mun mielestä tosi söpö, vaikka tuo toinen jalanjälki onkin paljon heiveröisempi kuin tuo toinen. Me ollaan ne kuitenkin yhdessä taiteiltu ja olihan tuo hauskaa vaikkei Lucas tykännytkään siitä jalanjäljen painamisesta, vaan olisi halunnut tutkia mielummin vessan kaapit. :)


Tehtiin myös silloin Lucaksen odotusaikana masukipsi jonka sain babyshower lahjaksi ja oon tässä miettinyt, että kai sellainen pitää tästä "Juniorinkin" raskaudesta tehdä, jää niistä kuitenkin niin kivat muistot milainen masu on ollut. :) tällä kertaa ajattelin kyllä istua sitä tehtäessä, sillä viime kerralla meinasin pyörtyä kun seisoin kädet pään yläpuolella paikallani niin pitkän ajan. Oli se myös sillon sellasta säätämistä että oikeen naurattaa jälkikäteen. :D no, onpahan ainakin mieleenpainuvia hetkiä. ;)

Ootteko te tehnyt masukipsiä tai tätä BabyArtia? Jos niin, oliko helppoa, miten onnistui? :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ❤️