keskiviikko 12. maaliskuuta 2014

Rv 25+0 ❤️

Taas vaihtui raskausviikko. Tää raskaus menee kyllä niin vauhdilla, verrattuna Lucaksen odotukseen. Viikot vaan vaihtuu ja vaihtuu ja nyyttikin on sit jo varmaan sylissä ennen ku ehtii tajuamaankaan. ;) Nyt tän viikon aikana vauvan liikkeet on alkanut näkyä oikeen selkeästi. Ei mulla Lucaksesta muistaakseni vielä tässä vaiheessa näkyny liikkeet näin selkeesti. Tää "Juniori" on kyllä muutenkin ihan selkeesti  liikkuvaisempaa sorttia tuolla masussa. Saas nähdä millanen Vili-Vilpertti sieltä on sitten tulossa. :D Lucas kun oli todella rauhallinen masussa ja rauhallinen vauvakin hän oli. Nukkui jo kuukauden ikäisenä yöllä 8h putkeen. :) Lucas on kyllä ollut todella helppo lapsi. ❤️

25+0

25+0

Ja kuten edelliseen niin kyllähän tähänkin raskauteen vaivoja mahtuu. Ei mulla kyllä vielä oo muuta ollutkaan kun alun pahoinvointi, mutta nyt on alkanut iskias vaivaamaan. Mulla vetää välillä pakarat niin jumiin, ettei meinaa kävelystä tulla mitään. :( Ja välillä jos teen jotakin äkkinäisiä liikkeitä, niin vihlasee ihan pirusti. Töissä mä oon tukivyötä joutunutkin käyttämään jo muutaman viikon, kun mulla alkaa ihmeellisesti painamaan tuolta masun alapuolelta, jos istun/seison pitkään paikallani. Tää painontunne siis tulee vasta sitten kun lähden liikkeelle oltuani pitkään paikalla. Ja se pistelee kävellessä sillain ihmeellisesti et kävelytahtia on pakko himmata. Ei mulla kotona tämmösiä tuu, vaan siis ainoastaan työpäivinä. Kattelinkin tossa, että töitä mulla enää ei olekkaan kun 8 viikkoa jäljellä ja teen siis muutenkin osa-aikaista viikkoa, ma-ke 6h päivässä, eli olen siis osittaisella hoitovapaalla, niin eiköhän nää loput työviikot seiso vaikka päällään.. ;)

Yöllä herään välillä siihen, että mun toinen tai molemmat kädet saattaa olla ihan puuduksissa. Muurahaisia menee pitkin kämmeniä ja kämmenet tuntuu ihan turvonneilta. Sit kun hetken puristelen käsiä nyrkkiin ees taas, niin se lakkaa. Tätä samaa mulla oli Lucaksen odotuksessakin, joten en oo ollu huolissani. Onko muille tullut tälläsiä yöllä?

Kevät se vaan on rantautunut tänne Varsinais-Suomeen. Ihanaa kun ei tarvitse pukea niitä järkyttäviä määriä toppaa lapsen päälle ulos mentäessä. Lucaskin se mennä tepsuttaa ulkona niin paljon paremmin kun ei ole ulkovaatetta niin paljon päällä. Kuukausi sitten se oli kuitenkin vielä niin tönkköä menoa tuolla ulkona, kun yritti toppavaatteet päällä ite kävellä. :)


Lucas päikkäreillä terassilla keväisessä säässä. :)

Vau.fi kertoo tästä raskausviikosta näin:

26. raskausviikko



Sikiön paino: 800 g 
Sikiön pituus päästä peppun (CRL): 22 cm 
Koko pituus: 30 cm

SIKIÖ
Tämän viikon alussa sikiö on 23 viikkoa vanha. Silmäripset ilmestyvät luomiin tällä viikolla ja silmät alkavat pian räpytellä. Aivot kasvavat edelleen nopeasti ja pitempiä hiuksia alkaa kasvaa päähän. Sikiö näyttää sopusuhtaiselta pieneltä minivauvalta.
Ennenaikaisesti syntyvällä lapsella on jo suuret mahdollisuudet selviytyä, jos se syntyy nyt ja kaikki apukeinot otetaan käyttöön. Mahdollisuus turvalliseen synnytykseen kasvaa jokaisena päivänä, jonka sikiö on kohdussa. 
NAINEN
26. raskausviikko
26. raskausviikko

Nyt voit tuntea sikiön liikkuvan ja potkivan joka päivä. Niin pitääkin olla, sillä se on varmin merkki siitä, että kaikki on hyvin! Sikiön lihakset vahvistuvat, ja koska kohdussa on yhä hyvää tilaa liikkua, sikiö käyttää sen hyödykseen. Se istuu ylösalaisin jalat ristissä, heittäytyy taaksepäin, polkee jaloillaan, tekee kuperkeikkoja ja konttausliikkeitä… Iloitse jokaisesta liikkeestä: elämäsi aikana et pääse osalliseksi tästä kokemuksesta kovin usein.
Tiesitkö, että pitkään jatkunut päivittäinen stressi voi tehdä sikiön levottomaksi? Kuuntele kehon viestejä ja lepää aina tarvittaessa! Vedä syvään henkeä ja täytä itsesi uusilla ajatuksilla. Suo itsellesi miellyttäviä kokemuksia joka päivä, ja anna ajatuksillesi vapaus vaeltaa kauas mielikuvituksen maailmaan.
Kehosi on ainutlaatuinen. Jokainen odottava äiti on eri muotoinen ja kokoinen. Vältä turhia vertailuja muihin. Ole ylpeä kehostasi ja iloitse sen muutoksista. Vyötärön ympärys on aivan eri lukemissa kuin ennen, mutta vain tilapäisesti.
Mites muut raskaana olevat; ootteko säilyneet vaivoitta? Näkyykö teillä liikkeet jo selkeästi masun läpi? :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ❤️