tiistai 11. maaliskuuta 2014

Vauvan Kakkajuttuja :)

Vihreää, keltaista, ruskeaa, savenväristä, limaista, löysää, kovaa ja mitä milloinkin. Ja aina sama kysymys; mitä tää meinaa? Tuleeko hampaita? Onko allergiaa? Vatsatautia? Vai mitä tämä on? Aina yhtä hankalaa arvioida ja yrittää veikkailla mistä johtuu.

Meillä masu on sillon tällöin ollut sekaisin ja millon mistäkin syystä. Kakan väri on vaihdellut kaikkien noiden välillä ja samaten koostumus. Rotavirus-rokotteesta Lucaksen kakka oli ummessa yli kaksi viikkoa, silloin huolestuin kyllä oikeen urakalla, yritin luumusosetta, mallasuutetta ja viimeisenä vaihtoehtona kokeilin sitten Levolacia ja sillähän se tulppa sitten aukesi. :) vuoden iässä kun siirryttiin tavalliseen maitoon, oli myös kakka kovin kirpsakkaa tavaraa ja pylly punoitti välillä aika pahastikin. Mietin jo monesti allergiaa, mutta Äiti lohdutti mua, että kuule teillä kaikilla (mulla 3 sisarusta) on pyllyt punoittaneet kun siirryttiin tavalliseen maitoon, se on ihan normaalia. No kahdessa viikossahan se ohi meni. :)

Tää kakkajuttu tuli mulle nyt vaan lähinnä mieleen tästä viimeisestä aika huvittavasta hommasta. Lucaksella oli jo yli viikon verran ollut vatsa löysällä. Kakka alkoi muuttua jo vihreäksi ja meni myös ihan limaiseksi ja se haju, se oli jotain ihan kamalaa. Oltiin yhtenä päivänä ulkoilemassa ja Lucakselle oli tullut tavarat pöksyyn. Se haju tuli  haalarin läpi ja tarttui kiinni haalariin (vaikka siis kakat ei ollut tullut läpi) -> ihan käsittämätöntä. Mä mietin taas, että mistä tää johtuu? Tuleeko hampaita vai onko pikkusella vatsatauti? Lucas oli muuten kuitenkin iloinen oma itsensä eikä ollut kuumettakaan. Sitten mä aloin miettiä allergioita, oonko antanut jotain uutta? Mutta ei, en saanut päähäni mitään uutta ruoka-ainetta mitä Lucas olis viime aikoina saanut. Kunnes mulle välähti. Neuvolassa oli käsketty alottaa xylitol-pastillit. Lucas oli saanut niitä 1v lahjaksi, joten mullahan oli niitä kaapissa jo valmiina. Katoin purkin kyljestä, että suositeltu päivittäisannos 10 pastillia, eli 2 pastillia joka aterian jälkeen. No minähän aloin antamaan heti maksimimäärää ja Lucas iloisena mussutti 10 pastillia päivässä. Näistä ressukka siis oli saanutkin laksatiivisia vaikutuksia ja maha oli näiden takia sekaisin. Hölmö äiti! Eipä sitten käynyt mielessä aloittaa ensin ihan muutamalla pastillilla päivässä? :) no, pidettiin viikon verran taukoa ja annoin maitohappobakteereja ja sen koommin en ole antanut kuin muutaman päivässä ja katsonut mitä vatsa niistä tykkää. :)



Suosittelen siis, että kannattaa aloittaa xylitol-pastillit pikkasen pienemmillä alkuun!!! :D
Onko teidän lapsille tullut näistä laksatiivisia vaikutuksia?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ❤️