keskiviikko 5. maaliskuuta 2014

Rv 24 ja kevät ❤️

Tänään tuli siis rv 24+0 mittariin. Positiivisen raskaustestin "Juniorista" tein Lucaksen nimipäivänä 18.10.2013. Menkat ei ollut kuin päivän myöhässä, mut jotenkin vaan tiesin olevani raskaana. Ne on ne äidinvaistot. ;) Sen jälkeen aika on kyl mennyt niin hurjaa vauhtia, etten oo kyllä itekkään välillä pysynyt perässä. Kun joku työkaveri tai kaveri kysynyt "mikä viikko sulla olikaan menossa?" niin en oo itekkään välillä ollut ihan varma. :D Lucaksen raskausajasta muistan kun päivät vaan mateli ja tuntui, että aika ei mennyt välillä millään eteenpäin. Mut nyt kuitenkin kun on Lucas joka pitää mut vauhdissa koko ajan niin ei sitä ehdi samalla tavalla enää miettimään koko ajan. :)


Rv 24+0 ja enää ei näy varpaat... ;)

Alkuraskaudesta rv 7-13 voin niin huonosti, etten jaksanut välillä muuta kuin maata sohvalla. Olin aivan varma, että odotan tyttöä, sillä Lucaksesta en voinut yhtään pahoin. Pahoinvointi kuitenkin loppui kuin seinään rv 13. Muistan miten rakenneultraa edeltävänä iltana pohdin "Juniorin" sukupuolta ja jotenkin vaan tiesin ettei siellä tyttöä olekkaan. :) Ultrassa kysyimme siis sukupuolta ja poikaahan sieltä lupailtiin.. ❤️

Rv 24+0 pallo ❤️

Nää raskaudet on kyl ollut niin erilaisia, että siksi ensin epäilinkin sitä tyttöä. Vertailin just neuvolakortteja ja Lucaksesta mulle oli tähän mennessä tullut 15kg painoa, nyt kiloja on tullut vaan neljä. Ja siis lähtöpaino ollut molemmissa ihan sama. :) Lucaksesta olisin voinut vaan syödä ja syödä ja hyvä että nyt jaksan edes normaaleja annoskokojani, kun alkaa jo ahistaa. Lucaksesta mua närästi ihan hirveesti ja tässä raskaudessa oli se alun pahoinvointi. Lisäks tää "Juniori" pitää tuolla masussa sen päivästä menoa että ja Lucas taas oli aika hissukseen. Et onhan tossa niitä eroja. :)

Vau.fi kertoo tästä raskausviikosta näin:
SIKIÖ
Tämän viikon alussa sikiö on 22 viikkoa vanha. Se alkaa täyttää kohdun ja tunnet sen liikkeet entistä selvemmin. Tasapainoelin on paikoillaan korvassa ja korvien rakenteiden kovettuminen jatkuu. Sikiö säilyttää tasapainonsa paremmin kuin aikaisemmin.
Päinvastoin kuin monet luulevat, kohdussa ei ole hiljaista. Sikiö voi kuulla hengityksesi, kohtusi takana kulkevan päävaltimon sykkeen, puheesi ja ruoansulatuksen ääniä. Emme tiedä, kuinka monia näistä äänistä sikiö vielä ymmärtää. Sikiöhän on myös lapsiveden ympäröimä ja lapsivettä on myös sen korvakäytävissä.
Hengitysjärjestelmä kehittyy, mutta keuhkoista ei vielä siirry happea vereen eikä veren hiilidioksidia keuhkoihin. Happi ja hiilidioksidi kulkevat istukan kautta.
NAINEN

25. raskausviikko
25. raskausviikko
Vartalosi painopiste siirtyy eteenpäin, kun olet raskaana. Hyvä ryhti voi vähentää selkävaivoja. Valitettavasti vain monet odottavat äidit vaistomaisesti nojautuvat taaksepäin tasatakseen vatsan painoa. Siitä aiheutuu jatkuvaa rasitusta selkälihaksille, jolloin selkä voi kipeytyä. Lisäksi raskaushormonit saavat nivelsiteet venymään ja löystymään, erityisesti ristiselässä. Tämä tekee ne alttiiksi rasitukselle. Ehkä tarvitset ammattilaisen neuvoja fysioterapeutilta? Jos vältyt enemmiltä vaivoilta, sinulla on parempi lähtökohta voida paremmin odotusaikana ja pitää mielialasi korkealla.
Selkävaivoja voidaan ehkäistä ja vähentää pienin konstein. Voisi olla hyvä ottaa tavaksi käydä pienellä kävelyllä joka ilta (mieluiten ei asfaltilla). Huolehdi myös ryhdistäsi ja ole tarkkana, millaisissa asennoissa työskentelet.
Kohdunpohjan korkeus häpyluusta (sf-mitta) on 20 - 22 cm.

 
Kevät se tekee tuloaan, ihan mahtavaa! Oltiin tänään hetki puistossa päivällä, kun aurinko paistoi ja oli ihan hirmu lämmintä. Saatiin Lucaksen uus keväthaalari ja saappaatkin otettua jo käyttöön ekaa kertaa pihalle. Mun oli ihan must pakko saada Lucakselle tuo Molon rainbow värinen keväthaalari ja kun se sattui olemaan vielä sokoksella maaliskuun alessa s-etukortilla -20%, niin eihän sitä sinne hyllyyn voinut lojumaan jättää. ;) Lisäks noi crocsin keltaiset saappaat oli mun hankintalistalla ja kun crocsin liikkeessä oli synttärialena kaikki normaalihintaiset tuotteet -25%, niin pitihän nekin käydä sieltä hommaamassa. Mulla kyl kävi aika tuuri näiden kanssa kun molemmat "pakkohankinnat" sattu olemaan vielä alessakin. :)
Tässä muutama kuva meidän puistoilusta;







On ne vaan niin ihkut, eikö? ;)
 
hankintalistalla olisi vielä nämä alla näkyvät molon keltaiset sadehousut... miten niin hurahtanut keltaiseen?  ;)



(Kuva lainattu googlesta)


No mutta mitenkäs teidän raskaudet, onko paljon eronneet toisistaan?
Ja onko teillä jo lapsille kevätvermeet hankittuna? :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ❤️