lauantai 15. maaliskuuta 2014

Raksakuulumisia

En ookkaan tästä taloprojektista kerinnytkään vielä kauheasti avautumaan, joten nyt päätin avata hieman tätä. :) Rakennamme siis 1-tasoista 160m2 omakotitaloa. Talopakettimme saapui 7.1.2013 ja tähän asti on nyt menty ihan hirmu kovaa vauhtia. Muuttopäivän takarajaksi on asetettu juhannusaatto 20.6.2014 ja "Juniorin" la on 25.6.2014, joten kiirettä pitää, että pääsisimme muuttamaan ennen "Juniorin" syntymää. :) Otimme täysin avaimet käteen-paketin, välttääksemme kaiken mahdollisen stressin. Ennen taloprojektin alkua, myimme oman rivitaloasuntomme ja muutimme väliaikaisesti vuokralle yksiöön, kyllä uskokaa tai älkää YKSIÖÖN! :D no okei, neliöitä tässä on 54, mutta kyllä tää ahtaus on välillä ihan hirveetä, sillä onhan meitä täällä 2 aikuista, 1 taapero ja 1 karvakamu. :) taloprokkiksessa mennään tällä hetkellä siis talon sisätöissä; sisäkatto on osaksi paneloitu, seinät on pohjamaalattu, takka muurattu ja sähkötöitä tehty. Lattiavalu ei ollut vielä kuivunut viime viikolla tehdyn mittauksen mukaan, joten lattiaa ei pystytä laittamaan vielä muutamaan viikkoon. 

Olemme itse suunnitelleet talomme pohjaratkaisun, vaikka talomme talopaketti onkin. Tahdoimme keittiön ja olohuoneen toiseen päähän taloa ja makuuhuoneet toiseen päähän. Tämä ratkaisu toi taloon ns. käytävämäisyyttä, jota jotkut kutsuvat hukkaneliöiksi. Meille tämä kuitenkin oli mieluinen ratkaisu ja haluankin sisustaa käytävän elämäni tärkeimmillä valokuvilla. Olin myös haaveillut käytävälle yhtä erikoisempaa seinää. Seinä siis on muutenkin eri mallinen (kulmikas), joten halusin siitä täysin erilaisen ja olinkin haaveillut harmaasta ns. tiiliefektiseinästä. No tämä materiaali minun pitikin sitten päättää yllättäen tällä viikolla ja se olikin yllättävän vaikeaa. Pohdimme monen vaihtoehdon välillä ja valitsimme niistä sen silmiähivelivämmän. Seuraavana päivänä tuota tiiliseinää oli ja alettu tekemään ja olihan mun ihan pakko mennä katsomaan tuleeko siitä lähellekkään sellainen kuin olin ajatuksissani suunnitellut. Ja se oli aivan täydellinen, vaikka kesken vielä olikin. :)


Kuvalaatu on hiukan huono kun hämärässä kuvailin kännykälläni, mutta miltä tää teistä näyttää? :)

Pikku raksa-apulainen takan kimpussa.

En osannut kuvitellakkaan, miten paljon päänvaivaa pelkkä talon materiaalien valintakin voi aiheuttaa. Onneksi nämä on nyt jo suurimmaksi osaksi valittu, joten pikkuhiljaa voi alkaa huokaista helpotuksesta. :) enää pitäisi oikeastaan valita vain makuuhuoneiden seinämateriaalit. Ensi viikolla siellä aletaankin sitten laatoittaa vessoja ja kylppäreitä, hui kun jännää!! :D


Kuvassa näkyy keittiötä/olohuonetta. Mitäs luulette, mahdettaisiinko me kuitenkin päästä muuttamaan jo toukokuussa? :)

2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos ❤️ tän jälkeen on kyl edenny taas jo ihan hurjasti. Täytyykin kehitellä taas uutta postausta! ;)

      Poista

Kiitos kommentistasi ❤️