keskiviikko 29. lokakuuta 2014

Helpotusta kiusaavalle herkkunälälle

Onko teille tuttua tilann,e kun alkaa ihan älyttömästi tekemään mieli jotakin hyvää ja käännät kaikki kaapit ylösalaisin tuloksetta? Mulle kävi tuossa yks päivä juurikin niin ja muistin yhtäkkiä miten noin 10 vanhoina silloisen parhaan ystäväni kanssa tehtiin aina herkkunälän iskiessä itse toffeeta. Vanhemmat eivät tästä aina niin mielissään ollut, oltiinhan me aika nuoria ja voihan siinä keittäessä sattua jokin vahinkokin. No eniveis, hetken googleteltuani mä löysin tuon samaisen ohjeen ja laitoin kattilan porisemaan ja noin parinkymmenen minuutin päästä mulla oli pellillä suussa sulavaa toffeeta. Se oli just niin hyvää kuin mä muistinkin.




Suussasulava Toffee

100g voita
3 dl sokeria
2 dl kuohukermaa

Leikkaa voi pieniksi neliöiksi ja laita ainekset kattilaan ja keitä hiljalleen n.20min koko ajan sekoittaen, kunnes seos on tummunut vaalean toffeen väriseksi ja alkaa olemaan tarpeeksi tahmeaa. Toffee voi alkaa jossain kohtaa porista niin kovaa, että roiskuu päälle, joten kannattaa olla tarkkana ja mahdollisesti nostaa välillä kattila pois levyltä hetkeksi. Kaada ja levitä toffee uunipellille leivinpaperin päälle tasaiseksi levyksi ja anna hetki kovettua. Leikkaa levy samankokoisiksi neliöiksi.

voita ja sokeria on varmasti kaikilla aina kaapissa, mutta tuo kuohukerma onkin asia erikseen. Meilläkään ei sitä sattunut olemaan ja päätin testata ihan ruokakermalla ja se ajoi ihan asiansa ja maku oli mainio ja toffee edes vähän vähärasvaisempi.


Nam!




2 kommenttia:

  1. Kiitti tästä pikavinkistä. Äidilläni on sellainen supertoffee-ohje, johon tarvitsee kaikki lämpötilamittarit ja oikeat lämpötilat ja erikoisaineksetkin jnejne.. mutta tämä vois mennä pikatoffeena ja oranssinpana versiona näin halloweeninä :D

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ❤️