keskiviikko 8. lokakuuta 2014

Sadepäivän iloja

Sadepäivä, mikä ihana tekosyy leipoa.
Koska oltiin oltu koko päivä sisällä, ellei lasketa aamuista Elixia-käyntiä, niin piti keksiä jotain mielekästä puuhailua sisällä.
Leivottiin isomman pikku-murun kanssa Focacciaa. Nam!
Tosin sillä pikkuapulaisella oli vaan kädet jauhossa ja suu täynnä taikinaa.





 

Sipuli-Oliivi Focaccia

4 dl maitoa
50g hiivaa
1 tl suolaa
1 rkl sokeria
n. 8 dl vehnäjauhoa
50 g (n. 1 dl) juustoraastetta
1/2 dl oliiviöljyä

päälle:
 1-2 (n. 150g) sipulia
1 + 1 rkl oliiviöljyä
ripaus suolaa
mustapippuria myllystä
reilu 1 dl oliiveja
50g (n. 1 dl) juustoraastetta

Sekoita kädenlämpöiseen maitoon hiiva, suola, sokeri ja juustoraaste. Lisää jauhot vähitellen puuhaarukalla sekoittaen. Lisää loppuvaiheessa oliiviöljy. Kaada taikina leivinpaperille uunipelille. Taputtele jauhotetulla kädellä taikina uunipellin mittaiseksi. Peitä leivinliinalla ja kohota.

Kuullota ohueksi lohkotut sipulit oliiviöljyssä paistinpannulla. Mausta ripauksella suolaa ja mustapippuria. Voitele kohonnut levy oliiviöljyllä. Levitä sipulit ja puolitetut oliivit levylle. Ripota pinnalle juustoraastetta.

Paista uunin keskiosassa 250 asteessa n. 10 min tai kunnes on kypsä.
  Tarjoa salaattien tai keittojen kera.

Viime kerralla mä tein tätä mustista oliiveista ja punasipulista, eli tätä voi mukauttaa ihan oman maun mukaan. Tää versio oli ehkä vähän suolaisempi ja enemmän mun makuun, mutta kuitenkin vähemmän Hoon makuun. Makuasioita...

Lucaksen kummitäti tuli tänään kylään ja me nautittiin tätä uunituoretta Focacciaa teen kanssa.
Sellaisia sadepäivän pieniä iloja. Ystävä, teemuki, uunituore Focaccia ja kuulumiset. Mii laik. ❤️

❤️annieweliina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ❤️